• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

WOZ-beschikking voor uw gemeenschapshuis

Geschreven op

WOZ-beschikking voor uw gemeenschapshuis: controleer de gegevens De envelop met de WOZ-beschikking van het gemeenschapshuis valt in februari of maart weer op de mat. Van belang is om een aantal gegevens te controleren: is het een beschikking voor woningen of niet-woningen? Per 2019 staat het gemeenten namelijk vrij om de WOZ-beschikking voor gemeenschapshuizen onder het lage tarief van woningen...

Lees meer »

Lokale fondsen Nederland

Geschreven op

Heft in eigen hand! Wil je de buurt groener maken? Bewoners meer met elkaar in contact brengen? Of het culturele aanbod vergroten? Dan is daar vaak geld voor nodig. In tientallen gemeenten in Nederland zijn de afgelopen jaren dan ook lokale fondsen ontstaan. Bewoners wilden daar iets voor hun eigen omgeving doen en namen het heft in eigen hand:

Lees meer »

Onderzoek voor uw kern naar bepaalde onderwerpen

Geschreven op

Behoefte aan onderzoek naar bepaald thema? Hebt u behoefte naar onderzoek op bepaalde onderwerpen/thema's en weet u niet hoe u dat op moet pakken? Wellicht kunnen wij u verder helpen. We werken namelijk nauw samen met de Universiteit Wageningen. Deze studenten zijn regelmatig op zoek naar onderwerpen voor hun BSc-thesis onderzoek. U kunt daarbij denken aan (aspecten van) thema's zoals:

Lees meer »

Thema-avond 7 april 2020 Fondsenwerving Natuur & Landschap

Geschreven op

Voel jij je ook betrokken bij jouw mooie omgeving. En heb je ideeën over hoe je die omgeving nog mooier, aantrekkelijker of leefbaarder kunt maken? Kom dan naar deze thema-avond van Nationaal Landschap Het Groene Woud. Met interessante sprekers die je praktische tips geven over mogelijkheden om gebruik te maken van fondsen en subsidies voor natuur- en landschapsprojecten!

Lees meer »

Samenwerkingsmanifest voor aantrekkelijke Kempen

Geschreven op

27-01-2020 Samenwerkingsmanifest voor aantrekkelijke Kempen Partners in het Huis van de Brabantse Kempen gaan intensiever samenwerken. De samenwerkingspartners van het Huis van de Brabantse Kempen ondertekenden 23 januari 2020 een manifest om intensiever te gaan samenwerken. Het gaat economisch goed met de regio.

Lees meer »

Op zoek naar jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar

Geschreven op

Mijn naam is Maarten Koreman en ik werk als onderzoeker landelijk gebied bij de TU Delft. Ik ben bezig met een onderzoek over de toekomst en de mogelijkheid tot groei in het Brabantse buitengebied. Dit als onderdeel van het Europese onderzoeksprogramma Ruralization (https://ruralization.eu). Voor mijn onderzoek wil ik bijeenkomsten organiseren in zowel steden als dorpen.

Lees meer »

Subsidie fonds cultuur, natuur en water in de buurt

Geschreven op

Wijk- en buurtverenigingen kunnen weer subsidie krijgen voor gezamenlijke initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en klimaat in de buurt. Provincie, Brabantse waterschappen en het Prins Bernhard Cultuurfonds stoppen hiervoor ruim € 1.300.000 in de pot van het Buurtcultuurfonds en het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds. C

Lees meer »

(Foto-)verslag PlattelandsParlement 23-11-2019

Geschreven op

Op zaterdag 23 november 2019 vond het PlattelandsParlement plaats in Venhorst. Bijgaand een link naar het fotoverslag op Facebook (met dank aan Jeroen Verhelst - Kleine Kernen Magazine) en een link naar een artikel in het Brabants Dagblad. Tevens treft u hier het uitgebreide verslag van deze dag aan. Veel leesplezier!

Lees meer »

Hoe Galder de jaarlijkse kermis organiseert

Geschreven op

Galder is een dorp met 1.050 inwoners en is onderdeel van de gemeente Alphen-Chaam. Al sinds mensenheugenis was er de laatste week van juli een kermis. Door teruglopende belangstelling was de kermis niet meer rendabel voor de exploitanten. De gemeente betaalde de verliezen bij. In 2017 werden we geconfronteerd met de mededeling van de gemeente dat zij geen bijdrage meer leveren aan de kermis.

Lees meer »

Verkeersoverlast Sint Hubert

Geschreven op

Bericht en foto van Omroep Brabant SINT HUBERT - Mensen uit Sint Hubert die aan de N264 wonen, zijn het spuugzat met al het verkeer dat dagelijks door de dorpskern rijdt. Ze hebben last van de drukte. Bovendien is het ook nog eens slecht voor de leefbaarheid in het dorp. Dat is de reden waarom bewoners van de Pastoor Jacobsstraat en Hapseweg, die beide deel uitmaken van de N264, zaterdagmiddag...

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet