• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Oranje Fonds stelt hulpfonds in voor sociale initiatieven

Geschreven op

Het Oranje Fonds heeft een hulpfonds ingericht om ervoor te zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan tijdens de coronacrisis. We reserveren zelf 3,5 miljoen euro voor het hulpfonds om sociale initiatieven te ondersteunen. We doen daarnaast een beroep op collega-fondsen, bedrijven, diverse organisaties en particulieren om een bijdrage te doen.

Lees meer »

RES: de Regionale Energietransitie

Geschreven op

In Nederland wordt veel gesproken over de RES: de Regionale Energietransitie. Maar wat is de RES en wat zijn de consequenties voor u als inwoner. De RES, wat is dat? De komende jaren wordt er hard gewerkt aan o.a. het afbouwen van het gasverbruik en vergroten van de opwek van hernieuwbare energie. De afspraken hiervoor zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord.

Lees meer »

Crowdfunding campagne Zorg voor Doy

Geschreven op

Een documentaire over loslaten en (opnieuw) beginnen. Erfgoed biedt ruimte aan mantelzorg. Een film over zelfstandigheid en afhankelijkheid, over loslaten en opbouwen, over de angst voor eenzaamheid en het verbinden van generaties. Een verhaal van zorgen voor elkaar, vanuit respect en naastenliefde, van generatie op generatie, in een Nederland dat zijn agrarisch erfgoed wil behouden èn op zoek...

Lees meer »

Boek "Betrokken burgers Borkel en Schaft"

Geschreven op

De heer Bert van Meijl heeft een boek uitgebracht over de geschiedenis van wijkraad Borkel en Schaft. Het hele archief is bewaard gebleven en op basis daarvan heeft hij een boek geschreven over de afgelopen 50 jaar. In het boek komen belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen aan de orde. Zelfs de oprichting van de Vereniging Kleine Kernen is in het boek terug te vinden.

Lees meer »

Terheijden is het eerste energieneutrale en aardgasvrije dorp van Nederland

Geschreven op

Tekst en foto van BNdestem.nl Terheijden is hard op weg het eerste energieneutrale en aardgasvrije dorp van Nederland te worden. Met het Traais Energie Collectief (TEC) werken inwoners aan duurzaamheid. Het verhaal van een groen dorp in wording. Aardgasvrije wijken Toen in oktober 2018 het ministerie van Binnenlandse Zaken met 3,4 miljoen euro aan subsidie over de brug kwam uit het rijksprogram...

Lees meer »

Inzet dorpsondersteuner verlaagt zorgkosten

Geschreven op

Bericht en foto van Skipr.nl Dorpsondersteuners dragen niet alleen bij een het welzijn van bewoners, hun inzet leidt ook tot een aanzienlijke verlaging van de zorgkosten in het dorp. Dankzij de dorpsondersteuner neemt de werkdruk voor de huisarts af. Dat blijkt uit onderzoek van Richard Jong-A-Pin aan de Aletta Jacobs School of Public Health.

Lees meer »

WOZ-beschikking voor uw gemeenschapshuis

Geschreven op

WOZ-beschikking voor uw gemeenschapshuis: controleer de gegevens De envelop met de WOZ-beschikking van het gemeenschapshuis valt in februari of maart weer op de mat. Van belang is om een aantal gegevens te controleren: is het een beschikking voor woningen of niet-woningen? Per 2019 staat het gemeenten namelijk vrij om de WOZ-beschikking voor gemeenschapshuizen onder het lage tarief van woningen...

Lees meer »

Lokale fondsen Nederland

Geschreven op

Heft in eigen hand! Wil je de buurt groener maken? Bewoners meer met elkaar in contact brengen? Of het culturele aanbod vergroten? Dan is daar vaak geld voor nodig. In tientallen gemeenten in Nederland zijn de afgelopen jaren dan ook lokale fondsen ontstaan. Bewoners wilden daar iets voor hun eigen omgeving doen en namen het heft in eigen hand:

Lees meer »

Onderzoek voor uw kern naar bepaalde onderwerpen

Geschreven op

Behoefte aan onderzoek naar bepaald thema? Hebt u behoefte naar onderzoek op bepaalde onderwerpen/thema's en weet u niet hoe u dat op moet pakken? Wellicht kunnen wij u verder helpen. We werken namelijk nauw samen met de Universiteit Wageningen. Deze studenten zijn regelmatig op zoek naar onderwerpen voor hun BSc-thesis onderzoek. U kunt daarbij denken aan (aspecten van) thema's zoals:

Lees meer »

Thema-avond 7 april 2020 Fondsenwerving Natuur & Landschap

Geschreven op

Voel jij je ook betrokken bij jouw mooie omgeving. En heb je ideeën over hoe je die omgeving nog mooier, aantrekkelijker of leefbaarder kunt maken? Kom dan naar deze thema-avond van Nationaal Landschap Het Groene Woud. Met interessante sprekers die je praktische tips geven over mogelijkheden om gebruik te maken van fondsen en subsidies voor natuur- en landschapsprojecten!

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet