• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

bivk

Informatie  

Welkom op de pagina van het Brabants Informatiepunt Vrijkomende Kerken (BIVK). Wilt u informatie over kerkenvisies, herbestemming kerken of andere zaken met betrekking tot de toekomst uw kerkgebouw(en)? Neem dan contact op met het BIVK!

Op deze pagina kunt u informatie vinden over kerkenvisies, activiteitenoverzichten, veel gestelde vragen, recente nieuwsbrieven en krantenartikelen. Organiseert uw organisatie een evenement rondom herbestemming kerkgebouwen? Wilt u informatie delen? Dat kan. Geef dit dan door via info@bivk.nl.

Ook kunt u bij het BIVK terecht wanneer u vragen heeft over herbestemming. Uw vraag kunt u stellen via het volgende e-mailadres: info@bivk.nl. U ontvangt dan binnen twee werkdagen een reactie.

Het BIVK is een samenwerking tussen de volgende partijen:

Bekijk de adressen

Brabants informatiepunt vrijkomende kerkgebouwen

 

Platform vrijkomende kerkgebouwen

Sinds 2014 hebben de beide Brabantse bisdommen, PKN, VBG, VKK, het Monumentenhuis en de provincie Noord-Brabant zich verenigd in het Platform vrijkomende kerkgebouwen

Zij hebben zich vanaf het begin gericht op brede agendering van het thema. Iedere organisatie geeft vanuit eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheid advies en ondersteuning. Daarnaast is kennisdeling een belangrijk doel van het platform. Op dit moment krijgt het thema kerkenvisies veel aandacht en is ook de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed recent aangesloten bij het platform.

Brabants Informatiepunt Vrijkomende Kerkgebouwen (BIVK)

Om hierin gezamenlijk meer te kunnen betekenen heeft het platform het Brabants Informatiepunt Vrijkomende Kerkgebouwen (BIVK) opgericht, waar ieder met een vraag rond het thema ‘toekomst van kerkgebouwen’ terecht kan. Het informatiepunt helpt u door het geven van informatie en brengt u waar mogelijk in contact met één van de partners van het platform die u wellicht verder kan helpen.

Contact

U kunt het BIVK zowel telefonisch (085-076 13 83) als per e-mail (info@bivk.nl) bereiken. 

Wij hopen velen van u te kunnen helpen de komende tijd!

Webdesign: De Geus Internet