• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Symposium duurzaamheid en toekomstbestendigheid van kerkgebouwen

Geschreven op

Het Brabants Informatiepunt Vrijkomende Kerkgebouwen (BIVK) organiseert een symposium met als thema duurzaamheid en toekomstbestendigheid van kerkgebouwen. Het symposium is op dinsdagmiddag 24 mei in het Kloosterhotel ZIN te Vught. Bekijk hier de uitnodiging. Aanmelden kan via onderstaande knop. Aanmelden

Lees meer »

Meld nu aan voor het SBE Nederlands-Duits Symposium

Geschreven op

Local empowerment: Samen succesvol Het samenwerkingsverband Burgerkracht Europa (SBE) organiseert op 31 mei 2022 een grensoverschrijdend symposium over de instandhouding van lokale voorzieningen en het samenspel tussen bewonersinitiatieven, lokale overheden en maatschappelijke partners dat daarvoor nodig is.

Lees meer »

Vacature bestuurslid VKKNB

Geschreven op

Samen met onze leden, maar ook samen met het bestuur van de VKKNB, werken we met veel plezier en energie aan de leefbaarheid in Noord-Brabant. Om de continuïteit in het bestuur te waarborgen zijn we op zoek naar een bestuurslid (m/v), bij voorkeur woonachtig in Midden-Brabant. Interesse? Je kunt reageren tot 23 mei 2022.

Lees meer »

Meld nu aan voor het PlattelandsParlement

Geschreven op

De LVKK (Landelijke Vereniging Kleine Kernen), OVKK (Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen) en de provincie Overijssel moesten het evenement, eerder gepland in november 2021 uitstellen, maar dit voorjaar gaat het dan toch echt gebeuren. Op zaterdag 14 mei bent u van harte welkom in De Trefkoele+ in Dalfsen op het landelijke PlattelandsParlement 2022.

Lees meer »

Petitie 'Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers'

Geschreven op

Wordt jouw vrijwilligersorganisatie ook overspoeld door regelgeving? Teken of deel dan de petitie Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen. Alle verenigingen, stichtingen en coöperaties moeten hun bestuursleden inschrijven in het UBO-register. Of je nu een budget van 500 euro of van 500.000 euro hebt, maakt helemaal niets uit.

Lees meer »

Uitnodiging officiële start van CollectieveKracht

Geschreven op

CollectieveKracht is een nieuw kennisuitwisselingsplatform speciaal voor burgercollectieven. Gratis, onafhankelijk en toegankelijk. Burgercollectieven uit heel Nederland en uit allerlei sectoren komen hier met elkaar in contact. Ook kunnen ze hier hun vragen stellen aan wetenschappers, overheden en financiers. De feestelijke online lancering van het platform is op 11 februari van 13:00 tot 16:00.

Lees meer »

Nieuwe datum PlattelandsParlement

Geschreven op

Het PlattelandsParlement van zaterdag 20 november 2021 kon helaas niet doorgaan. Het PlattelandsParlement zal nu gehouden worden op zaterdag 14 mei 2022. Ook in Dalfsen, zelfde locatie en tijdstippen. Dan is ook de prijsuitreiking aan de finalisten van de Dorpsvernieuwingsprijs. Eind februari/ begin maart start de aanmelding. De aanmeldingen voor de afgelaste editie gelden niet meer.

Lees meer »

Brabantse Week van het Wonen

Geschreven op

Van urgentie naar resultaat. Brabant heeft snel meer woningen nodig. Woningen die betaalbaar zijn en aansluiten bij de wensen van onze inwoners. Daarom zet de provincie Noord-Brabant vol in op versnelling van het bouwtempo, betaalbare woningen en meer ruimte voor nieuwe vormen van samen wonen en samen leven.

Lees meer »

UITGESTELD!

Geschreven op

Het PlattelandsParlement van zaterdag 20 november 2021 wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022. De Landelijke Vereniging Kleine Kernen (LVKK) en de provincie Overijssel hebben dit besloten vanwege de toenemende onzekerheid rondom de corona maatregelen. Bovenal is het PlattelandsParlement een grootse - voor iedereen toegankelijke - bijeenkomst waarbij elkaar persoonlijk ontmoeten en inspirer...

Lees meer »

Oproep voor kleinschalige Zorgprojecten in Noord-Brabant

Geschreven op

De redactie van het Kleine Kernen Magazine is op dit moment bezig met de uitgave van een zorgnummer dat in december uitkomt. Voor deze papieren en digitale versie zijn ze op zoek naar kleinschalige Zorgprojecten in de provincie. Praktische projecten die u graag met andere dorpen wilt delen. Dat kan een koffie-inloop zijn, een ontmoetingsproject, bijzonder vrijwilligerswerk.

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet