• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Minister stelt Omgevingswet opnieuw uit

Geschreven op

De grootste wetswijziging sinds 1848, de Omgevingswet, wordt opnieuw uitgesteld. Een verantwoorde inwerkingtreding volgend jaar is door alle maatregelen in verband met de coronacrisis niet meer mogelijk, aldus minister Stientje van Veldhoven (Wonen en Milieu). Lees meer (Foto en tekst: www.binnenlandsbestuur.nl)

Lees meer »

Brief van onze voorzitter, de heer Evert van Schoonhoven

Geschreven op

Brief van onze voorzitter, de heer Evert van Schoonhoven Geachte leden en relaties, We leven in een bijzondere tijd nu. Ons dagelijks leven staat volledig in het teken van het coronavirus. Iedereen probeert zo goed en zo kwaad als mogelijk het dagelijkse leven voort te zetten. In de afgelopen weken heeft de regering uitzonderlijke maatregelen genomen. De wereld ziet er anders uit.

Lees meer »

Oranje Fonds stelt hulpfonds in voor sociale initiatieven

Geschreven op

Het Oranje Fonds heeft een hulpfonds ingericht om ervoor te zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan tijdens de coronacrisis. We reserveren zelf 3,5 miljoen euro voor het hulpfonds om sociale initiatieven te ondersteunen. We doen daarnaast een beroep op collega-fondsen, bedrijven, diverse organisaties en particulieren om een bijdrage te doen.

Lees meer »

RES: de Regionale Energietransitie

Geschreven op

In Nederland wordt veel gesproken over de RES: de Regionale Energietransitie. Maar wat is de RES en wat zijn de consequenties voor u als inwoner. De RES, wat is dat? De komende jaren wordt er hard gewerkt aan o.a. het afbouwen van het gasverbruik en vergroten van de opwek van hernieuwbare energie. De afspraken hiervoor zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord.

Lees meer »

ALV verzet naar 6 oktober

Geschreven op

Beste leden, In overleg met de accommodatie en naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen met betrekking tot het coronavirus heeft het bestuur van de VKKNB besloten om de ALV van dinsdag 31 maart te cancelen. De ALV is nu verplaatst naar dinsdag 6 oktober. Aanmelden kan via deze link. Excuses voor het eventuele ongemak Bestuur VKKNB.

Lees meer »

Crowdfunding campagne Zorg voor Doy

Geschreven op

Een documentaire over loslaten en (opnieuw) beginnen. Erfgoed biedt ruimte aan mantelzorg. Een film over zelfstandigheid en afhankelijkheid, over loslaten en opbouwen, over de angst voor eenzaamheid en het verbinden van generaties. Een verhaal van zorgen voor elkaar, vanuit respect en naastenliefde, van generatie op generatie, in een Nederland dat zijn agrarisch erfgoed wil behouden èn op zoek...

Lees meer »

Boek "Betrokken burgers Borkel en Schaft"

Geschreven op

De heer Bert van Meijl heeft een boek uitgebracht over de geschiedenis van wijkraad Borkel en Schaft. Het hele archief is bewaard gebleven en op basis daarvan heeft hij een boek geschreven over de afgelopen 50 jaar. In het boek komen belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen aan de orde. Zelfs de oprichting van de Vereniging Kleine Kernen is in het boek terug te vinden.

Lees meer »

Terheijden is het eerste energieneutrale en aardgasvrije dorp van Nederland

Geschreven op

Tekst en foto van BNdestem.nl Terheijden is hard op weg het eerste energieneutrale en aardgasvrije dorp van Nederland te worden. Met het Traais Energie Collectief (TEC) werken inwoners aan duurzaamheid. Het verhaal van een groen dorp in wording. Aardgasvrije wijken Toen in oktober 2018 het ministerie van Binnenlandse Zaken met 3,4 miljoen euro aan subsidie over de brug kwam uit het rijksprogram...

Lees meer »

Inzet dorpsondersteuner verlaagt zorgkosten

Geschreven op

Bericht en foto van Skipr.nl Dorpsondersteuners dragen niet alleen bij een het welzijn van bewoners, hun inzet leidt ook tot een aanzienlijke verlaging van de zorgkosten in het dorp. Dankzij de dorpsondersteuner neemt de werkdruk voor de huisarts af. Dat blijkt uit onderzoek van Richard Jong-A-Pin aan de Aletta Jacobs School of Public Health.

Lees meer »

WOZ-beschikking voor uw gemeenschapshuis

Geschreven op

WOZ-beschikking voor uw gemeenschapshuis: controleer de gegevens De envelop met de WOZ-beschikking van het gemeenschapshuis valt in februari of maart weer op de mat. Van belang is om een aantal gegevens te controleren: is het een beschikking voor woningen of niet-woningen? Per 2019 staat het gemeenten namelijk vrij om de WOZ-beschikking voor gemeenschapshuizen onder het lage tarief van woningen...

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet