• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

GEANNULEERD: Themabijeenkomst Wat is in de kern een Dorpsondersteuner?

Helaas heeft de organisatie deze bijeenkomst geannuleerd.

De reden van annulering is, dat er te weinig aanmeldingen zijn ontvangen. Omdat er wel veel berichten zijn binnen gekomen, dat men wilde komen maar de datum niet schikte, is er besloten dat de bijeenkomst verschoven wordt naar het voorjaar. De nieuwe datum wordt tijdig gecommuniceerd, zodat iedereen hier op tijd rekening mee kan houden.


De Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant en het Platform Welzijn en Zorg Noordoost-Brabant nodigen je i.s.m. Nederland Zorgt Voor Elkaar uit voor de themabijeenkomst:

Wat is in de kern een Dorpsondersteuner
Op woensdag 29 november 2023 van 13.30 tot 16.30 uur in het Pieter Brueghelhuis, Middegaal 25 in Veghel.


Een dorpsondersteuner, buurtondersteuner, dorpscoördinator, dorpsregisseur of preventiewerker: we noemen het allemaal anders, maar de kern blijft hetzelfde.

Op deze middag staan we stil bij wat een dorpsondersteuner precies is en de meerwaarde ervan voor jouw kern, wijk of dorp. Een professional binnen jouw sociale netwerk waar je op terug kunt vallen. Toegankelijk, benaderbaar, zichtbaar én vanuit eigen kracht en talent een verbindende schakel van de gemeenschap. Vraag gestuurd handelen, waarbij het eigenaarschap in handen blijft van de bewoners.

Tijdens de bijeenkomst gaan wij hier dieper op in: wat is de meerwaarde naast actieve bewoners en hoe organiseer je dat? Hoe ziet een profielschets eruit? Hoe financier je een dorpsondersteuner?         

Een ervaren dorpsondersteuner, een initiatiefnemer en een vertegenwoordiger vanuit een gemeente zullen aanwezig zijn. We leren van elkaar door kennis en ervaring te delen en succesverhalen te vertellen uit de praktijk.

Voor wie?
Dorps- of wijkraadsleden, bewonersinitiatieven Welzijn en Zorg/Zorgcoöperaties, ambtenaren, raadsleden en bestuurders vanuit de lokale overheid zijn uitgenodigd.

Programma

13.30 uur         Ontvangst

14.00 uur         Opening en inleiding door Evert van Schoonhoven

14.45 uur         Reflectie vanuit dorpsondersteuner(s), gemeente
                        en initiatiefnemer(s)

15.30 uur         Dialoog met elkaar

16.00 uur         Afronding om daarna met elkaar nog een drankje  
                        te nemen


Aanmelden is verplicht, dit kan via onderstaande knop.

AANMELDEN

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet