• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Oproep Wageningen University

Als onderdeeel van ene Europees project is Wageningen University op zoek naar vrouwen die bezig (willen) zijn met nieuwe initiatieven die bijdragen aan de vitaliteit van het platteland en een duurzame landbouw. Hieronder de oproep van Wageningen University.

Werk jij in de Food & Agri en wil jij met je bedrijf innoveren?
Woon jij in het landelijk gebied en heb jij goede ideeën om de leefbaarheid te bevorderen? Dan zoeken we jou!
We organiseren een ‘living lab’ waarin vrouwen onder begeleiding samenwerken aan de verdere ontwikkeling van hun ideeën en daarmee bijdragen aan beter beleid. Wageningen UR en LTO Vrouw & Bedrijf organiseren de ‘living lab’ als onderdeel van het Europees gefinancierd project GRASSceiling (http://www.grassceiling.eu/). In totaal gaat het om 9 bijeenkomsten verspreid over 2023-25. Als je interesse hebt vind je hieronder meer informatie.

Het project Grassceiling richt zich op vrouwen die in hun bedrijf, regio of dorp activiteiten willen ontwikkelen die bijdragen een leefbaar platteland en een agrarisch bedrijf passend bij een duurzame toekomst. De ‘living lab’ is onderdeel van een Europees onderzoek GRASSceiling (http://www.grassceiling.eu/) waarin we uitzoeken hoe beleid en praktijk de bijdrage van vrouwen aan de toekomst van landbouw en platteland beter kunnen ondersteunen. In de ‘living lab’ bieden we je ondersteuning bij de verdere uitwerking van je idee of initiatief. Je leert andere vrouwen kennen en hun nieuwe ideeën. Zo leer je met én van elkaar. Daarnaast brengen we je in contact met professionals uit de wereld van advies, financiering, marketing, beleid en onderzoek. Gedurende de drie jaar gaan we je regelmatig vragen naar jouw ervaringen. Zo help je ons beter te begrijpen wat vrouwen nu vaak nog tegenhoudt en wat er in het beleid en de praktijk moet veranderen om vrouwen te stimuleren én kansen te bieden. Zodoende werk je via deelname aan het living lab  mee aan het onderzoek. Dat is ook de reden waarom dit traject geen kosten met zich meebrengt en je een onkostenvergoeding ontvangt voor deelname. Het project duurt in totaal 3 jaar, met drie bijeenkomsten per jaar. In 2023 zal dat in juni, september en november zijn.

Als je interesse hebt om bij te dragen aan ons project, mail dan naar Helma Vermue (hvermue@ltonoord.nl), Lobke Van Oorschot-Coppens (lobke_coppens@hotmail.com ), of Bettina Bock (bettina.bock@wur.nl). Beschrijf in je e-mail kort wie je bent, waar je woont, welke ideeën je in dit traject verder zou willen uitwerken, en welke vragen je mogelijk nog hebt; laat naast je e-mail adres ook je telefoonnummer achter. We nemen vervolgens z.s.m. contact met je op.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet