• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Dag van de buurt

Geschreven op

Op donderdag 28 januari 2021 wordt de eerste 'Dag van de Buurt' georganiseerd. Een middag met een boeiend programma voor iedereen die de buurt als uitvalsbasis ziet voor een leefbare, veerkrachtige, veilige en welvarende samenleving. Als actieve bewoner, wethouder, corporatiemedewerker, welzijnsprofessional of ambtenaar. Iedereen is van harte welkom om deze middag online bij te wonen!

Lees meer »

Reiziger positief over terugkomst buurtbus en vangnet

Geschreven op

De buurtbussen gaan weer rijden vanaf 18 januari. Reizigersoverleg Brabant heeft begrip voor de tijdelijke afwezigheid ervan, maar is tegelijkertijd verheugd over de terugkomst. Een kleinschalige inventarisatie onder reizigers geeft een eerste indicatie van het animo voor deze terugkomst. Reizigers lijken de voorkeur te geven aan reizen met de buurtbus, ten opzichte van het regiovervoer dat als...

Lees meer »

Introductie Thorbecke 2024: Een toekomstverkenning lokale democratie en bestuur

Geschreven op

Thorbecke 2024 is een toekomstverkenning over lokale democratie en bestuur. Het is een VNG-initiatief vanuit de Verenigingsstrategie Gemeenten 2024. Nederland is geen land van revoluties. Veranderingen gaan stapsgewijs en beginnen meestal in de lokale praktijk. Die praktijk is overal anders. Daarom moeten gemeenten gaan over hoe zij hun lokale democratie en bestuur inrichten.

Lees meer »

Webinar "Cultureel erfgoed in de Omgevingswet - een wetgevingsupdate"

Geschreven op

De Omgevingswet treedt op 1 januari 2022 in werking. Met het webinar 'Cultureel erfgoed in de Omgevingswet - een wetgevingsupdate' op 2 december 2020 (15:30-16:45 uur) wordt u geïnformeerd over de stand van zaken rondom de invoering van de wet, zoals het Invoeringsbesluit en regels over vergunningvrij bouwen met betrekking tot cultureel erfgoed. Ook bespreekt men een aantal relevante publicaties.

Lees meer »

De Kerk van alle Kanten: aanmelden kan vanaf nu!

Geschreven op

Deze winter presenteert Toekomst Religieus Erfgoed 'De Kerk van alle Kanten', met als hoogtepunt vijf live-uitzendingen op vijf woensdagen. Sprekers uit verschillende disciplines komen hun verhaal doen. Dit zijn de vijf thema’s met data van de live-uitzending: 2 december: Kerk in Functie (over het hergebruik van kerkgebouwen). 9 december: Kerk in Beeld (over data en kennis van kerkgebouwen). 2

Lees meer »

De Brabantse Stijlprijs 2021 gelanceerd: Een thuis voor iedereen!

Geschreven op

De provincie Noord-Brabant stimuleert vernieuwende woonprojecten. Vormen van wonen die net even anders zijn. Die inspelen op de behoeften van deze tijd. Initiatieven waar samen – leven een belangrijke rol speelt en waarbij iedereen kan meedoen. Betaalbaar en met oog voor omgeving en medemens. Voor De Brabantse Stijlprijs 2021 zijn we op zoek naar initiatieven waar een droom werkelijkheid wordt...

Lees meer »

Jubileumeditie Nieuwsbrief 20 jaar VKKNB

Geschreven op

Jubileum! De Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant bestaat 20 jaar. Ter gelegenheid hiervan is er een jubileum-editie van de nieuwsbrief uitgebracht. Lees hier deze speciale editie van de nieuwsbrief

Lees meer »

Brochure 'De nieuwe Omgevingswet'

Geschreven op

Gemeenten krijgen per 1 januari 2022 te maken met de nieuwe Omgevingswet. Deze voegt een groot aantal sectorale regelingen samen. Voor een dorp betekent het o.a. heel concreet dat het bestemmingsplan wordt vervangen door een omgevingsplan. Met de Omgevingswet moet de overheid straks meer en sneller kunnen inspelen op integrale ontwikkelingen in onze leefomgeving.

Lees meer »

Bijdrage VKKNB provinciale rondetafelgesprek thema Samenleving

Geschreven op

Afgelopen vrijdag 6 november heeft onze voorzitter, Evert van Schoonhoven, een bijdrage geleverd aan het provinciale rondetafelgesprek over het thema Samenleving. Hieronder treft u zijn uitgesproken tekst aan. Wilt u het volledige gesprek terugkijken dan kan dat via deze link (Toelichting VKKNB 59:06). Geachte leden van Provinciale Staten, Allereerst dank voor de uitnodiging.

Lees meer »

De kracht van de gemeenschap

Geschreven op

De kracht van de gemeenschap We blijven ons inzetten voor een leefbaar en vitaal Brabant', zoals hier in Esbeek. (Foto: Joris Buijs/ Pix4Profs) Brabant heeft een rijke traditie in het ondersteunen van leefbaarheid in de gemeenten. De provincie dreigt echter alle opgebouwde kennis in de ijskast te zetten en financiële middelen voor organisaties af te knijpen.

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet