• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Uitnodiging officiële start van CollectieveKracht

Geschreven op

CollectieveKracht is een nieuw kennisuitwisselingsplatform speciaal voor burgercollectieven. Gratis, onafhankelijk en toegankelijk. Burgercollectieven uit heel Nederland en uit allerlei sectoren komen hier met elkaar in contact. Ook kunnen ze hier hun vragen stellen aan wetenschappers, overheden en financiers. De feestelijke online lancering van het platform is op 11 februari van 13:00 tot 16:00.

Lees meer »

Nieuwe datum PlattelandsParlement

Geschreven op

Het PlattelandsParlement van zaterdag 20 november 2021 kon helaas niet doorgaan. Het PlattelandsParlement zal nu gehouden worden op zaterdag 14 mei 2022. Ook in Dalfsen, zelfde locatie en tijdstippen. Dan is ook de prijsuitreiking aan de finalisten van de Dorpsvernieuwingsprijs. Eind februari/ begin maart start de aanmelding. De aanmeldingen voor de afgelaste editie gelden niet meer.

Lees meer »

Brabantse Week van het Wonen

Geschreven op

Van urgentie naar resultaat. Brabant heeft snel meer woningen nodig. Woningen die betaalbaar zijn en aansluiten bij de wensen van onze inwoners. Daarom zet de provincie Noord-Brabant vol in op versnelling van het bouwtempo, betaalbare woningen en meer ruimte voor nieuwe vormen van samen wonen en samen leven.

Lees meer »

UITGESTELD!

Geschreven op

Het PlattelandsParlement van zaterdag 20 november 2021 wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022. De Landelijke Vereniging Kleine Kernen (LVKK) en de provincie Overijssel hebben dit besloten vanwege de toenemende onzekerheid rondom de corona maatregelen. Bovenal is het PlattelandsParlement een grootse - voor iedereen toegankelijke - bijeenkomst waarbij elkaar persoonlijk ontmoeten en inspirer...

Lees meer »

Oproep voor kleinschalige Zorgprojecten in Noord-Brabant

Geschreven op

De redactie van het Kleine Kernen Magazine is op dit moment bezig met de uitgave van een zorgnummer dat in december uitkomt. Voor deze papieren en digitale versie zijn ze op zoek naar kleinschalige Zorgprojecten in de provincie. Praktische projecten die u graag met andere dorpen wilt delen. Dat kan een koffie-inloop zijn, een ontmoetingsproject, bijzonder vrijwilligerswerk.

Lees meer »

Een impuls van €187.500 voor zorgzame gemeenschappen

Geschreven op

Tussen november 2021 en maart 2022 is er € 187.500 aan subsidie beschikbaar voor burgercollectieven die een waardevolle bijdrage leveren aan welzijn, inclusie, zorg en/of (samen)wonen in een dorp, buurt of wijk. Geld direct naar de samenleving Bewonerscollectieven zijn van onschatbare waarde voor een zorgzame samenleving. Z

Lees meer »

Gouden onderscheiding voor Esbeek in Europa

Geschreven op

De internationale jury van de Europese Dorpsvernieuwingsprijs heeft aan Esbeek een "Europäischen Dorferneurungspreis in Gold" toegekend. De hoofdprijs gaat naar het Hofheimer Land, een samenwerkingsverband tussen 7 gemeenten in de Duitse deelstaat Beieren. Van de in totaal 26 deelnemers kregen er acht een gouden "onderscheiding". Esbeek is hiervan het enige burgerinitiatief.

Lees meer »

Geslaagde eerste Dag van de Dorpsondersteuner

Geschreven op

Afgelopen vrijdag is in Apeldoorn de eerste Dag van de Dorpsondersteuner gehouden. Een zeer geslaagde bijeenkomst waarbij dorpsondersteuners uit alle windstreken van Nederland aanwezig waren. Zo ook uit onze provincie Noord-Brabant. Gerjan van Engelenhoven van de buurtcoöperatie Zuid Doet Samen trapte af met een inspirerend verhaal over de buurtassistenten die in Apeldoorn-Zuid huis aan huis in...

Lees meer »

Uitnodiging Landelijke PlattelandsParlement

Geschreven op

Op het PlattelandsParlement ontmoeten denkers en doeners elkaar. Het is dé plek waar actieve bewoners in contact komen met anderen, ideeën opdoen en zich laten inspireren door nieuwe werkwijzen. Graag gaan de lokale initiatiefnemers in gesprek met landelijke en lokale politici en bestuurders, met u dus! D

Lees meer »

Eerste Landelijke Dag van de Dorpsondersteuner

Geschreven op

Op 1 oktober 2021 vindt de eerste landelijke 'Dag van de Dorpsondersteuner' plaats in Apeldoorn. De dorpsondersteuner is op steeds meer plekken in het land de verbinder tussen bewoners(collectieven) en (zorg)organisaties. Op de eerste landelijke Dag van de Dorpsondersteuner zetten we deze ontwikkeling kracht bij en stimuleren we kennisuitwisseling.

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet