• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Provincie en Cultuurfonds Noord-Brabant investeren 3 ton in Buurtcultuur

Geschreven op

Goed nieuws voor bevlogen burgers die hun buurt levendiger, vitaler of mooier willen maken. De provincie en het Cultuurfonds Noord-Brabant stellen in 2023 opnieuw budget beschikbaar voor kleinschalige projecten in Brabantse buurten. Er is voor deze periode €300.000 om te verdelen. Het Buurtcultuurfonds helpt creatieve professionals om verandering in de wijk vorm te geven. D

Lees meer »

Provinciale regeling collectieve wooninitiatieven en sociale ondernemingen is geopend

Geschreven op

Per 10 januari 2023 heeft de provincie subsidies beschikbaar gesteld voor betaalbare en duurzame woningbouwprojecten van collectieve initiatiefnemers en sociale ondernemingen. De regeling is onderdeel van de Subsidieregeling wonen, bouwen en leefomgeving Noord-Brabant. Woningbouwinitiatieven kunnen zowel nieuwbouw betreffen, als kleinschalige transformaties, zoals verbouw/ombouw van bestaand va...

Lees meer »

Speciale uitgave Kleine Kernen Magazine

Geschreven op

Begin december is de nieuwe editie van het Kleine Kernen Magazine uitgebracht rondom het thema “herbestemming vrijkomende kerkgebouwen”. Deze prachtige editie bevat veel informatie over het herbestemmen van kerkgebouwen en laat diverse voorbeelden zien. Alle leden hebben per post één exemplaar ontvangen. Mocht je het magazine nog niet gezien hebben, bekijk dan de digitale versie. De di

Lees meer »

Onderzoek naar regeldruk vrijwilligers van start

Geschreven op

In oktober 2022 is onderzoeksbureau Sira Consulting in opdracht van de ministeries van VWS, JenV en Financiën gestart met onderzoek naar de regeldruk bij vrijwilligersorganisaties. Aanleiding voor het onderzoek is het alarmerende geluid vanuit vrijwilligersorganisaties, goede doelen en fondsen via onder andere de petitie "Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers".

Lees meer »

NLdoet 2023

Geschreven op

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2023, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven.

Lees meer »

Maatschappelijke organisaties willen per direct normale toegang tot betalingsverkeer

Geschreven op

Al minstens anderhalf jaar vragen maatschappelijke organisaties de minister van Financiën en collega-bewindslieden aandacht te hebben voor problemen die verenigingen en stichtingen hebben met de toegang tot het betalingsverkeer en de enorme regeldruk die daaruit voortkomt. De overheid heeft hen namelijk onterecht aangemerkt als zijnde een hoog risico op terrorismefinanciering en witwassen.

Lees meer »

Laatste kansbericht: K2Challenge

Geschreven op

Stichting Zet organiseert de K2Challenge. Laatste kans om in te schrijven, dit kan namelijk nog tot 19 september. K2Challenge: Plannen en dromen realiseren Werk jij met jongeren, kinderen of jongvolwassenen? Doe je dat als vrijwilliger of werk je in een kleine professionele organisatie? Dan heb je vast dromen, plannen, projecten of ideeën die je graag wilt realiseren voor je club.

Lees meer »

Inspiratiesessie Zorg voor Doy

Geschreven op

Uitnodiging Zorg voor Doy - 6 oktober 2022 Zorg voor Doy is een film over leefbaarheid in onze regio die het kijken waard is. Over zorgen voor elkaar, vanuit respect en naastenliefde, van generatie op generatie. In een Nederland dat zijn agrarisch erfgoed wil behouden èn op zoek is naar nieuwe woonvormen.

Lees meer »

Leefbaarheidsfestival

Geschreven op

Leefbaarheidsfestival 3 oktober 2022 Ben jij betrokken bij een initiatief in jouw wijk of dorp om de leefbaarheid te vergroten en/of actief bij een Buurtbestuur? Bijvoorbeeld op gebied van voorzieningen in je wijk, zorg en welzijn, sport en bewegen, mobiliteit, duurzaamheid, openbare ruimte, veiligheid, enzovoort? Dan is het Leefbaarheidsfestival op 3 oktober interessant voor jou!

Lees meer »

Vacature bestuurslid VKKNB

Geschreven op

Samen met onze leden, maar ook samen met het bestuur van de VKKNB, werken we met veel plezier en energie aan de leefbaarheid in Noord-Brabant. Om de continuïteit in het bestuur te waarborgen zijn we op zoek naar een bestuurslid (m/v), bij voorkeur woonachtig in Midden-Brabant. Interesse? Je kunt reageren door een motivatiebrief en cv te sturen naar info@vkknoordbrabant.nl onder vermelding van “...

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet