• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

'Leefbaarheid en aantrekkelijkheid voor Land van Cuijk verder vergroten'

Geschreven op

Fijn wonen en werken in dorpen en het buitengebied. Vernieuwing en verduurzaming van de landbouw en voedselverwerking. Nieuwe bestemmingen voor lege stallen. Minder leegstand in winkelcentra. Meer groei- en ontwikkelmogelijkheden voor de banen van nu en de toekomst. Dit zijn een paar voorbeelden die mogelijk worden gemaakt door de Regio Deal Noordoost-Brabant.

Lees meer »

Vacature: Algemeen bestuurslid

Geschreven op

De kracht van de samenleving zit in de kleine kernen. Niet de overheid, maar inwoners bepalen de agenda en zo moet het ook. Want wie weet er nu beter wat belangrijk is voor de ontwikkeling van een dorp dan de eigen inwoners? De Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant (VKKNB) helpt hen daarbij. We zijn een actieve vereniging voor ondersteuning en belangenbehartiging van dorpen, buurtschappen en i...

Lees meer »

Ruim tweederde van de reizigers in Brabant positief of neutraal over dienstregeling per december 2019

Geschreven op

Reizigersoverleg Brabant heeft een onderzoek gedaan naar de beleving van reizigers van de al dan niet voor hen gewijzigde dienstregeling. Hieronder leest u de conclusies van het onderzoek. ___ Ongeveer 68% van de reizigers in Brabant is positief of neutraal over de al dan niet voor hen gewijzigde dienstregeling per december 2019.

Lees meer »

Vanaf 12 juni financiële tegemoetkoming voor dorps- en buurthuizen

Geschreven op

Eindelijk kwam het verlossende telefoontje. Het ging niet zonder slag of stoot (zacht uitgedrukt), maar dankzij de inzet van velen heeft het kabinet alsnog besloten om buurt- en dorpshuizen en gemeenschapsaccommodaties definitief toe te laten tot de TOGS-regeling. Vanaf 12 juni zijn de SBI-codes 88.999, 88.993 en 88.102 toegelaten tot de TOGS.

Lees meer »

Artikel VKKNB in ONS magazine KBO-Brabant

Geschreven op

Kijk voor het interview met onze voorzitter Evert van Schoonhoven op blz. 36 t/m 39.

Lees meer »

Kickoff Universiteit van Wageningen in Altena

Geschreven op

Bijgaand een filmpje met betrekking tot de kickoff in Altena van de Universiteit van Wageningen. De VKKNB is hier opdrachtgever van. We verwachten als uitkomst een 'prikkelende visie' richting de toekomst van gemeente Altena. Kijkt u even mee?

Lees meer »

Interview VKKNB TV Stichting Lokale Omroep Steenbergen

Geschreven op

Op zaterdag 6 juni zat onze aspirant bestuurslid, Dewi Wagelmans, aan tafel met Danker Kouwen (raadslid uit Steenbergen). Door Hilde werd het interview afgenomen. Daarbij kwam de uitslag van de enquête die de VKKNB onder haar leden heeft uitgezet uitgebreid aan de orde. Kijk hier het interview. Wilt u nog een nadere toelichting? Lees dan de digitale uitgave van het Kleine Kernen Magazine inz.

Lees meer »

Moties om dorpshuizen en wijkcentra onder TOGS-regeling te laten vallen aangenomen!

Geschreven op

De maatregelen die de landelijke overheid heeft genomen ter bestrijding van het Corona-virus hebben grote gevolgen voor de dorps- en wijkgemeenschappen in het land. Tot nu toe weigerde de minister de dorps- en buurthuizen tegemoet te komen. De Tweede Kamer heeft de moties die waren ingediend om wél in aanmerking te komen voor de TOGS-regeling, vandaag aangenomen.

Lees meer »

Gedeputeerde Ronnes ontvangt themanummer "Bouwen" van Kleine Kernen Magazine

Geschreven op

Op het plein voor het provinciehuis heeft gedeputeerde Erik Ronnes woensdagmorgen het eerste exemplaar van het themanummer ‘Bouwen’ van het Kleine Kernen Magazine in ontvangst genomen. Dit gebeurde geheel corona-proof: voorzitter Evert van Schoonhoven van de vereniging Kleine Kernen overhandigde een groot billboard met daarop de kaft van het blad, zodat de anderhalve meter afstand gegarandeerd...

Lees meer »

Nieuw programma: jongeren actief in de buurt (LSA)

Geschreven op

Alle bewonersinitiatieven werken aan een leefbare toekomst voor buurtgenoten. Daar plukken ook jonge wijkbewoners de vruchten van. Als jongeren in een bekende omgeving de ruimte krijgt om talenten te ontwikkelen, is dat beter voor de jongeren zelf én de buurt. Daarom willen veel initiatieven beter worden in het betrekken jongeren en het faciliteren van hun plannen.

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet