• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Nieuws

Leefbaarheidsfestival

Geschreven op

Leefbaarheidsfestival 3 oktober 2022 Ben jij betrokken bij een initiatief in jouw wijk of dorp om de leefbaarheid te vergroten en/of actief bij een Buurtbestuur? Bijvoorbeeld op gebied van voorzieningen in je wijk, zorg en welzijn, sport en bewegen, mobiliteit, duurzaamheid, openbare ruimte, veiligheid, enzovoort? Dan is het Leefbaarheidsfestival op 3 oktober interessant voor jou!

Lees meer »

Vacature bestuurslid VKKNB

Geschreven op

Samen met onze leden, maar ook samen met het bestuur van de VKKNB, werken we met veel plezier en energie aan de leefbaarheid in Noord-Brabant. Om de continuïteit in het bestuur te waarborgen zijn we op zoek naar een bestuurslid (m/v), bij voorkeur woonachtig in Midden-Brabant. Interesse? Je kunt reageren door een motivatiebrief en cv te sturen naar info@vkknoordbrabant.nl onder vermelding van “...

Lees meer »

Brabants netwerk Wonen-Zorg-Welzijn stuurt manifest naar nieuwe gemeenteraadsleden

Geschreven op

Brabants netwerk Wonen-Zorg-Welzijn stuurt manifest naar nieuwe gemeenteraadsleden De provincie Noord-Brabant heeft als partner in het Brabants Netwerk Wonen-Zorg-Welzijn samen met de partners een manifest opgesteld. Deze is verzonden naar alle nieuwe gemeenteraadsleden van Brabant. Het netwerk roept gemeenten op om de urgentie van de opgave ‘wonen-zorg-welzijn voor senioren’ een plaats te geve...

Lees meer »

Meld nu aan voor de ALV !

Geschreven op

Op woensdag 1 juni 2022 vindt de Algemene Ledenvergadering 2022 plaats. Deze vindt plaats in Oisterwijk bij Hotel de Leijhof, Heusdensebaan 7. Ontvangst is vanaf 19:00 uur en de vergadering start om 19:30 uur. Hieronder het programma van deze avond. Agenda ALV Opening Vaststellen notulen vorig jaar d.d. 31 maart 2021 Bestuur: Aftredend:

Lees meer »

Symposium duurzaamheid en toekomstbestendigheid van kerkgebouwen

Geschreven op

Het Brabants Informatiepunt Vrijkomende Kerkgebouwen (BIVK) organiseert een symposium met als thema duurzaamheid en toekomstbestendigheid van kerkgebouwen. Het symposium is op dinsdagmiddag 24 mei in het Kloosterhotel ZIN te Vught. Bekijk hier de uitnodiging. Aanmelden kan via onderstaande knop. Aanmelden

Lees meer »

Meld nu aan voor het SBE Nederlands-Duits Symposium

Geschreven op

Local empowerment: Samen succesvol Het samenwerkingsverband Burgerkracht Europa (SBE) organiseert op 31 mei 2022 een grensoverschrijdend symposium over de instandhouding van lokale voorzieningen en het samenspel tussen bewonersinitiatieven, lokale overheden en maatschappelijke partners dat daarvoor nodig is.

Lees meer »

Meld nu aan voor het PlattelandsParlement

Geschreven op

De LVKK (Landelijke Vereniging Kleine Kernen), OVKK (Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen) en de provincie Overijssel moesten het evenement, eerder gepland in november 2021 uitstellen, maar dit voorjaar gaat het dan toch echt gebeuren. Op zaterdag 14 mei bent u van harte welkom in De Trefkoele+ in Dalfsen op het landelijke PlattelandsParlement 2022.

Lees meer »

Petitie 'Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers'

Geschreven op

Wordt jouw vrijwilligersorganisatie ook overspoeld door regelgeving? Teken of deel dan de petitie Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen. Alle verenigingen, stichtingen en coöperaties moeten hun bestuursleden inschrijven in het UBO-register. Of je nu een budget van 500 euro of van 500.000 euro hebt, maakt helemaal niets uit.

Lees meer »

Uitnodiging officiële start van CollectieveKracht

Geschreven op

CollectieveKracht is een nieuw kennisuitwisselingsplatform speciaal voor burgercollectieven. Gratis, onafhankelijk en toegankelijk. Burgercollectieven uit heel Nederland en uit allerlei sectoren komen hier met elkaar in contact. Ook kunnen ze hier hun vragen stellen aan wetenschappers, overheden en financiers. De feestelijke online lancering van het platform is op 11 februari van 13:00 tot 16:00.

Lees meer »

Nieuwe datum PlattelandsParlement

Geschreven op

Het PlattelandsParlement van zaterdag 20 november 2021 kon helaas niet doorgaan. Het PlattelandsParlement zal nu gehouden worden op zaterdag 14 mei 2022. Ook in Dalfsen, zelfde locatie en tijdstippen. Dan is ook de prijsuitreiking aan de finalisten van de Dorpsvernieuwingsprijs. Eind februari/ begin maart start de aanmelding. De aanmeldingen voor de afgelaste editie gelden niet meer.

Lees meer »

Webdesign: De Geus Internet