• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Inspiratiesessie Zorg voor Doy

Uitnodiging Zorg voor Doy - 6 oktober 2022

Zorg voor Doy is een film over leefbaarheid in onze regio die het kijken waard is.

Over zorgen voor elkaar, vanuit respect en naastenliefde, van generatie op generatie. In een Nederland dat zijn agrarisch erfgoed wil behouden èn op zoek is naar nieuwe woonvormen.

De filmmakers organiseren samen met de Vereniging Kleine Kernen en Leefbaarheid in de dorpen een inspiratiesessie waarin filmscènes de opening zijn tot gesprekken over leefbaarheid, mantelzorg en nieuwe woonvormen. Ook kijken we naar de uitdagingen en frustraties waar organisaties tegenaan lopen en zoeken we samen naar tips, ideeën en best practises om elkaar te versterken.

Wanneer: donderdag 6 oktober
Tijdstip: 16.00-21.00 uur
Locatie: PieterBrueghelHuis, Middegaal 25, 5461 XB Veghel

Voor wie: betrokken inwoners, dorpsraden, buurtteams, burgerinitiatieven, gemeenten, partners en andere geïnteresseerden
Aanmelden (verplicht!): Via dit formulier


Programma

16.00 uur Start programma met vertoning trailer documentaire en introductie.

16.10 uur Leefbaarheid (van het platteland) & Good Practice 1

17.00 uur Mantelzorg & Good Practice 2

18.00 uur Soep met brood

18.45 uur Nieuwe woonvormen & Good Practice 3

19.45 uur Afsluiting

20.00 uur Borrel


Over de documentaire ‘Zorg voor Doy’

In deze documentaire staat Doy centraal. Hij woont al 80 jaar op de boerderij van zijn ouders in Oirschot. Doy gaat verhuizen naar een mantelzorgwoning op het erf. De filmbeelden bieden aanknopingspunten voor gesprek over thema’s als wonen, zorg, welzijn en bewonersinitiatieven op dit gebied in de dorpen.

Meer informatie over de film vind je op www.zorgvoordoy.nl. Bekijk hier de trailer van de film. Voor extra informatie kun je ons mailen op impact@zorgvoordoy.nl.

Achtergrond Leefbaarheid in de Dorpen
Er gebeurt veel in Noordoost Brabant op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Tal van bewonersinitiatieven, actieve dorpsraden en buurtteams zetten hun schouders eronder om de leefbaarheid in dorpen of wijken te verbeteren. De kern van deze inspiratiesessie is het delen van al deze kennis en ervaringen. Hoe kunnen wij onze netwerken uitbouwen en verstevigen? Wat zijn onze successen? Wat komt daarbij kijken? Wat zijn de valkuilen die initiatiefnemers en organisaties met plannen tegenkomen? Welke gedeelde tips en ervaringen kunnen anderen op weg helpen?

Wij hopen u te ontmoeten op 6 oktober.

 

Met vriendelijke groeten, 

Miriam van Oort - impact producent Zorg voor Doy

Evert van Schoonhoven - Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant

Guido Roelofs – Leefbaarheid in de dorpen Noordoost Brabant

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet