• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Zet je initiatief op de kaart

Met een online vragenlijst maakt NLZVE de komende tijd een inventarisatie van alle initiatieven met betrekking tot zorg voor elkaar. Doe je ook mee?

Zorgcoöperatie, noaberzorgpunt, zorgzaam dorp, burennetwerk, doarpswurk, stadsdorp of buurtcollectief. De naam maakt niet uit. Wel de kracht en de impact van al deze initiatieven, groot en klein, voor de buurt, de wijk, het dorp, stadsdeel of voor de samenleving in zijn geheel. Steeds vaker nemen actieve bewoners het voortouw met initiatieven op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Daarmee is een brede beweging ontstaan van lokale gemeenschappen die omzien naar elkaar. Een beweging die groeit en steeds sterker wordt.

Nederland Zorgt Voor Elkaar (NLZVE) wil die beweging in kaart brengen en de omvang en betekenis ervan zichtbaar maken. Als landelijk netwerk van bewonersinitiatieven die zich bezighouden met zorg, welzijn en wonen, weten we hoe waardevol het is wat jullie overal in het land doen. En waarin jullie het verschil maken. Door bijvoorbeeld het organiseren van ontmoeting, dagbesteding, buurthulp, vervoer, nieuwe woonvormen en al die andere activiteiten voor jong en oud.

Meer informatie

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet