• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Verkeersoverlast Sint Hubert

Bericht en foto van Omroep Brabant
SINT HUBERT - Mensen uit Sint Hubert die aan de N264 wonen, zijn het spuugzat met al het verkeer dat dagelijks door de dorpskern rijdt. Ze hebben last van de drukte. Bovendien is het ook nog eens slecht voor de leefbaarheid in het dorp. Dat is de reden waarom bewoners van de Pastoor Jacobsstraat en Hapseweg, die beide deel uitmaken van de N264, zaterdagmiddag een brandbrief aanboden aan burgemeester Antoine Walraven. “We worden niet gehoord, men praat niet met ons en we krijgen geen antwoorden. We zijn het zat”, zegt Huub Schuurmans.

GESCHREVEN DOOR

Huub ligt 's nachts wakker van alle verkeer in zijn straat en daarom wil hij dat er tolheffing komt

Schuurmans: “De provincie werkt met oude cijfers. Een rondweg zou dé oplossing zijn, maar volgens de gemeente wil de provincie daar niet aan. We willen dat de gemeente voor ons opkomt. Een randweg zou ook de doorstroming van het verkeer in de omgeving bevorderen.”

LEES OOK: Sint Hubert heeft genoeg van extreem veel verkeer door dorpskern

De voorgestelde maatregelen in het dorp zijn volgens Schuurmans lapmiddelen. “Met een 30 kilometerzone en stil asfalt zou de overlast van verkeer in het dorp moeten verminderen. Echt niet. Ik geloof niet in sprookjes.”

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet