• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Inventarisatie reizigersbeleving buurtbusalternatief

Daar waar in Brabant geen buurtbussen rijden vanwege het coronavirus, kunnen mensen reizen met de Regiotaxi, Deeltaxi of Taxbus. Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant, KBO-Brabant en Reizigersoverleg Brabant kijken de komende weken naar de reizigersbeleving van dit tijdelijke alternatief.

Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant, KBO-Brabant en Reizigersoverleg Brabant missen de  buurtbus, maar omarmen het tijdelijke buurtbusalternatief. Ze zijn benieuwd naar de ervaringen hiermee van (mogelijke) reizigers.

Gezamenlijke inventarisatie
De drie belangenvertegenwoordigers slaan de handen ineen voor een inventarisatie van de ervaringen rondom deze coronaoplossing. Hierdoor worden zo veel mogelijk mensen bereikt, waaronder bewoners van landelijk gebied en senioren. Deze twee groepen maken doorgaans het meest gebruik van de buurtbus. Jan Geurts, bureaumanager bij Reizigersoverleg Brabant: “We zijn bijvoorbeeld benieuwd in hoeverre zij dit alternatief weten te vinden. En of het een oplossing voor hun reisbehoefte is.” De ervaringen zullen gedeeld worden met de partijen die betrokken zijn bij de inzet van het regiovervoer.

Belang voor met name landelijk gebied en ouderen
Onder andere de signalen van Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant en KBO-Brabant, twee ALV-leden van Reizigersoverleg Brabant, vormen het startsein voor dit initiatief. “Een blijvend fijnmazig OV-netwerk is cruciaal voor de onafhankelijkheid van mensen in landelijk gebied, en daarmee hun participatie”, aldus Evert van Schoonhoven, voorzitter van Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant. “Naast sociale cohesie draagt het bovendien bij aan een goed milieu, het toerisme en niet te vergeten de werkgelegenheid.” Edith Mostert, beleidsmedewerker bij KBO Brabant, vult hem aan: “Mobiliteit maakt onderdeel uit van het dagelijks leven. In coronatijd kan dit extra problemen opleveren en daar zijn we alert op.”

Deel uw ervaring!
Reist u of wilt u reizen op plekken in Brabant waar normaalgesproken de buurtbus rijdt?
Klik hier en deel uw ervaring met ons.

NB: Dit is geen oproep om (extra) te gaan reizen. Volg de richtlijnen van het RIVM.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet