• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Subsidie Solidariteitsprojecten voor jongeren!

Ben of ken jij een groep jongeren tussen de 18 en 30 jaar met TOFFE ideeën om de wereld een beetje mooier te maken? Bij het European Solidarity Corps kun je subsidie krijgen om die ideeën zelf werkelijkheid te maken! 

Juist in deze tijd is naar elkaar omkijken en iets goeds doen voor een ander extra belangrijk. En met een Solidariteitsproject kan dat! Vele jongeren deden het al, bijvoorbeeld met het organiseren van digilessen voor ouderen, het opknappen van woningen voor nieuwkomers, gezonde afhaalmaaltijden koken voor studenten en het aan de slag gaan met de klimaatproblematiek. 

Wat levert het je op?
Met de subsidie voor een Solidariteitsproject krijg je als groep jongeren een vast bedrag per maand om jullie zelf bedachte project uit te voeren. Wanneer je dit doet en hoeveel tijd je hieraan besteedt? Dat mag je als groep zelf bepalen. Zo kun je als groep je eigen vrijwilligerswerk helemaal zelf vormgeven en doen wat jij echt belangrijk vindt. Bovendien werk je aan allerlei skills, zoals projectmanagement, planning en promotie van een project. Een superleuke en leerzame ervaring waarmee je ook nog iets goeds doet voor een ander. Win-win!

Wil je meer weten?
Kom dan naar de online informatiebijeenkomst op maandagavond 6 september (van 20.00 tot 21.30 uur). Hier wordt meer vertelt over Solidariteitsprojecten en met je meegedacht over je projectidee. Meld je aan via e-mail.
Bellen, appen of mailen om je idee alvast voor te leggen mag ook altijd, de gegevens hiervoor staan onderaan dit bericht. (Er wordt vanaf 1 september gereageert i.v.m. de vakantie.)
Wil je alvast meer weten? Zie de bijlage voor wat beknopte informatie.

Nog even goed om te weten!

Wij werken met vaste deadlines: per jaar zijn er drie momenten om een aanvraag in te dienen. De eerstvolgende deadline is 5 oktober en dat is voor projecten die starten na 1 januari 2022.

Contacgegevens:
Irja de Heij, Programma-adviseur Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps
Nederlands Jeugdinstituut  
i.deheij@nji.nl 
Tel: 030 23 06 317
Mobiel: 06 256 606 57

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet