• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Op zoek naar jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar

Mijn naam is Maarten Koreman en ik werk als onderzoeker landelijk gebied bij de TU Delft. Ik ben bezig met een onderzoek over de toekomst en de mogelijkheid tot groei in het Brabantse buitengebied. Dit als onderdeel van het Europese onderzoeksprogramma Ruralization (https://ruralization.eu).


Voor mijn onderzoek wil ik bijeenkomsten organiseren in zowel steden als dorpen. Tijdens de bijeenkomsten vullen jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar een vragenlijst in over hun toekomstdromen en gaan zij hierover met elkaar en met ons in gesprek. Het gaat hierbij over de vraag waar zij nu wonen en werken of studeren, waar zij dit over 15 jaar hopen te doen en wat zij als problemen zien bij het voor elkaar krijgen van hun wensen. Zo hoop ik een beeld te krijgen van de toekomstdromen van jonge volwassenen uit zowel de stad als dorp en tegelijk te zien waar zij last van hebben in het realiseren van hun droom. Dit wordt besproken met ambtenaren en politici die hierover gaan, zodat zij beter kunnen inspelen op de wensen van jonge mensen.

Het onderzoek vindt onder meer plaats in de omgeving van Tilburg. Het idee is om zowel in twee dorpen in het gebied ongeveer 25 deelnemers van tussen de 18 en 30 te vinden. Specifiek zijn wij op zoek naar dorpsverenigingen of -huizen in de gemeenten Alphen-Chaam, Altena, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek en Oisterwijk. Het onderzoek vindt op een door jullie als dorpsvereniging gekozen locatie en moment plaats in april of mei en duurt ongeveer 3 uur . Er zijn hierbij dus ongeveer 25 mensen tussen de 18 en 30 jaar nodig. De TU Delft heeft een budget om kosten voor zaalhuur en consumpties te vergoeden en neemt de verdere organisatie voor zijn rekening.


Wilt u meedoen of heeft u verdere vragen, dan hoor ik het graag! Ik ben per mail bereikbaar op M.C.J.Koreman@tudelft.nl of telefonisch via 06-55517584.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet