• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Geslaagde eerste Dag van de Dorpsondersteuner

Afgelopen vrijdag is in Apeldoorn de eerste Dag van de Dorpsondersteuner gehouden. Een zeer geslaagde bijeenkomst waarbij dorpsondersteuners uit alle windstreken van Nederland aanwezig waren. Zo ook uit onze provincie Noord-Brabant.

Gerjan van Engelenhoven van de buurtcoöperatie Zuid Doet Samen trapte af met een inspirerend verhaal over de  buurtassistenten die in Apeldoorn-Zuid huis aan huis in gesprek gaan met bewoners.

Met elkaar werd in kleine groepjes gesproken over de rol van de dorpsondersteuner. Wat doet een dorpsondersteuner, wie stuurt de dorpsondersteuner aan, wie betaalt de dorpsondersteuner en voor hoeveel uur per week is een dorpsondersteuner werkzaam. Allemaal vragen die in de verschillende dorpen/buurten van het land verschillend worden ingevuld.    
Welke successen zijn er geboekt en wat kan er (nog) beter? De resultaten van deze gesprekken worden momenteel verwerkt en worden binnenkort ook op de website www.nlzorgtvoorelkaar.nl gepubliceerd. 

Tijdens de Dag van de Dorpsondersteuner werd tevens 'De dorpsondersteuner, verbindende schakel van de gemeenschap', een gezamenlijke publicatie van NLZVE en de Vereniging van Kleine Kernen Limburg officieel gelanceerd.     

NLZVE-voorzitter Ben van Essen overhandigde het eerste exemplaar aan de allereerste dorpsondersteuner van Nederland, Hannie Penninx uit Elsendorp.

Deze publicatie is beschikbaar en te downloaden via deze link.

Bron: NLZVE

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet