• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

De Brabantse Stijlprijs 2021 gelanceerd: Een thuis voor iedereen!

De provincie Noord-Brabant stimuleert vernieuwende woonprojecten. Vormen van wonen die net even anders zijn. Die inspelen op de behoeften van deze tijd. Initiatieven waar samen – leven een belangrijke rol speelt en waarbij iedereen kan meedoen. Betaalbaar en met oog voor omgeving en medemens. Voor De Brabantse Stijlprijs 2021 zijn we op zoek naar initiatieven waar een droom werkelijkheid wordt of is geworden. Doordacht, creatief en origineel, wat zorgt voor een bijzondere vorm van wonen met elkaar. Een plek in Brabant waar extra aandacht zorgt voor een echt thuis. Een thuis voor iedereen!

Op maandag 16 november heeft Erik Ronnes, gedeputeerde Ruimte en Wonen van de provincie Noord-Brabant, De Brabantse Stijlprijs 2021 gelanceerd tijdens de opening van de Brabantse Week van het Wonen. In onze provincie is er grote behoefte aan passende woningen voor woningzoekenden en doorstromers. De focus ligt naast aantallen vooral op kwaliteit. Daarom is ook het Actieprogramma Nieuwe Woonvormen en Zelfbouw dit voorjaar gestart. De Stijlprijs is gebaseerd op dit actieprogramma. In Brabantse Week van het Wonen vragen we aandacht voor het programma en delen we met experts, ervaringsdeskundigen, overheden en burgers welke ideeën er zijn om te voorzien in deze behoefte. 

De Brabantse Stijlprijs is een prijs van de provincie die zich richt op de kwaliteit van onze leefomgeving in Brabant, waarmee we Brabanders uitdagen om mooie gerealiseerde projecten in te zenden. Gedeputeerde Erik Ronnes: “Met deze derde editie willen we woonprojecten in het zonnetje zetten die vanwege één of liever nog meer aspecten bijzonder zijn. Die inspirerend zijn voor anderen en laten zien dat wonen zoveel meer is dan een dak boven je hoofd. Liefde voor een gebouw dat je graag zou willen behouden voor de toekomst of een bijzondere plek waar mensen samen verantwoordelijkheid voor nemen. Of juist omkijken naar elkaar op een praktische of originele manier.”
 
Iedereen kan een project indienen voor De Brabantse Stijlprijs 2021. Naast bewoners en initiatiefnemers dagen we ook professionele partijen, zoals ontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers en zorginstellingen uit om hun meest duurzame, betaalbare of anderszins bijzondere projecten in te zenden die passen bij het thema ‘Een thuis voor iedereen!’. Er is een juryprijs en een publieksprijs te winnen, maar bovenal biedt deze competitie een podium om elkaar te inspireren met gerealiseerde projecten, waar dan ook in Brabant.

U kunt terugblikken op de Brabantse Week van het Wonen in dit digitaal magazine. Daarin staat ook meer informatie over de Brabantse Stijlprijs 2021.
Kijk voor meer informatie op de website. Daar staan nu ook de antwoorden op de meest gestelde vragen 

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet