• Tekstgrootte:
  • A
  • A
  • A

Collectief asbestsanering in uw dorp aanpakken

In de afgelopen periode vraagt de provincie aandacht voor het saneren van asbestdaken en heeft op haar website hierover ook veel informatie beschikbaar.

Hierbij richt men zich op de individuele boer en/of particulier en verwijst men door naar een commerciële partij. Dit maakt het volgens VKKNB onnodig kostbaar. We zijn op dit moment in gesprek met de provincie en de omgevingsdiensten om tot een gezamenlijke aanpak te komen. De dorpsraden kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

Gezamenlijk project
In 2017/2018 hebben we in de gemeente Heeze-Leende met een gezamenlijk project (gemeente, Omgevingsdienst, VKKNB en dorpsraad) positieve ervaringen opgedaan. Vindt u het een goed idee om dit gezamenlijk in uw dorp op te pakken? En wilt u de ondersteuning voor sloop- en asbestsanering bij uw inwoners onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en wij brengen u in contact met de Omgevingsdienst en/of de provincie. Dit kan via info@vkknoordbrabant.nl

NB In deze link treft u het persbericht en een kort filmpje aan waarin kort de aanpak toegelicht wordt. Informatieavond in Bladel is op 5 juni, in Zundert op 17 juni, in Bergeijk op 1 juli en in Gemert-Bakel ergens eind juni.

Naar het overzicht
Webdesign: De Geus Internet